fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 27 november. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 27 november

De volle maan op 27 november wordt ook wel de offermaan genoemd. Je leest verderop waar deze maan haar naam aan te danken heeft. Deze volle maan staat in het teken Tweelingen en je leest hier wat dit voor jou kan betekenen.

Offermaan

Deze volle maan wordt de offermaan genoemd, maar ook bevermaan en bloedmaan zijn namen die je bij de volle maan in november hoort. De naam offermaan stamt af uit de tijd van de de Algonquin-stammen (indianen in Noord-Amerika). In november brachten zij offers voor de Goden zodat zij zich in de wintermaanden minder zorgen hoefden te maken. Ze legden dat vertrouwen bij de Goden. In de tijd waarin we nu leven kan je deze offers zien als: nu iets offeren (geven) aan het universum zodat je dit later op een andere manier terug ontvangt. Geven en nemen en zo de balans handhaven. Ga voor jezelf na wat dit deze periode voor jou kan zijn.

Volle maan in Tweelingen

Tweelingen herken je aan hun openhartigheid en levendigheid. Maar als ze hun andere kant laten zien (Tweelingen kennen duidelijk twee kanten) dan zijn ze sluwer, wispelturig en oppervlakkiger. Ook zijn Tweelingen luchttekens wat betekent dat ze heel rationeel zijn en niet goed met emoties om kunnen gaan, omdat bij emoties alle logica ontbreekt.

Verschijnselen bij deze volle maan op 27 november

Je kan deze periode daarom sterk de behoefte hebben aan verandering. Je wilt knopen doorhakken en zaken anders aanpakken. Juist in deze tijd van het jaar is dit alleen maar gunstig. Het is nu hét moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en te voelen wat je los kan gaan laten. Juist nu omdat hier onder invloed van Tweelingen minder emoties bij komen kijken.

Hoe was jouw 2023? Schrijf je hoogtepunten op, maar ook de leermomenten. Wat neem je mee naar 2024 en wat dient jou niet meer en wat kan je loslaten? Pak je journal of notitieboekje erbij en schrijf alles op. Want vaak als het het opschrijft, krijg je mooie inzichten.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 27 november tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!