fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 28 oktober. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 28 oktober

De volle maan op 28 oktober wordt ook wel de jagersmaan genoemd. In deze blog vertel ik je onder andere waar deze maan vandaan komt. Maar ik vertel je ook meer over deze volle maan in het teken Stier en wat je hiervan kan verwachten.

Jagersmaan

Omdat de tijd tussen zonsondergang en maansopkomst in oktober veel korter is dan in andere manen, is het minder donker buiten. Door het licht van de opkomende maan en ondergaande zon was in de 17e eeuw wild zoals reeën, konijnen en hazen goed zichtbaar. Dat maakte de jacht een stuk makkelijker.

Als je meer wilt weten over hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog die ik hierover schreef lezen. 

Volle maan in Stier

Als de volle maan in Stier staat is dat eigenlijk heel gunstig. Stier is namelijk een aardeteken en dat betekent dat je weer even met beide voetjes op de grond komt en weer terug naar de kern gaat: jij. Wie ben jij en wat wil jij. Een goed moment om te reflecteren en hierbij stil te staan. Het einde van het jaar zit er immers bijna op en veel mensen gaan in november nadenken over hun doelen voor het nieuwe jaar. Maar voordat je dit kan doen is het belangrijk om te terug te kijken. Dit is het moment om dat te doen!

Daarnaast draait het bij de Stier om vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht. Maar het draait vooral om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. Juist nu is (emotionele) stabiliteit erg belangrijk. Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf is heel belangrijk in deze donkere dagen van jaar. Let er daarom op dat je zelfzorg op en top is. Plan momenten voor jezelf in, momenten die echt alleen voor en van jou zijn waarin je even op kan laden.

Verschijnselen bij deze volle maan op 28 oktober

Doordat deze volle maan in het teken Stier staat kan je meer in jezelf gekeerd zijn. Stel jezelf dan de volgende vragen: wat heb ik nu nodig? Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen? Hoe wil ik dat anderen voor mij zorgen? Want we zijn natuurlijk heel goed in het voor ons zelf zorgen, maar soms is het ook gewoon fijn als iemand anders voor je zorgt. Laat dit ook toe en ga erin mee. Je zal merken dat het je goed doet!

Stieren houden niet van verandering en dat kan je deze periode ook merken. Als er veranderingen op de planning staan of onverwacht dingen veranderen kan je hier nu meer bij voelen dan normaal gesproken. Dit mag er zijn, maar laat je hierdoor niet van de wijs maken. Weet dat dit de invloed van de stier is.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 28 oktober tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!