fbpx

Waarom ik niet meer zonder mijn Fitbit kan

Waarom ik niet meer zonder mijn Fitbit kan

Zoals jullie in Help, ik ben te dik. Mijn strijd tegen de kilo’s hebben kunnen lezen, heb ik van mijn lieve mannetje een Fitbit gekregen. Een Fitbit? Wat is dat dan weer?! Ik hoor het het je denken. Een Fitbit is een activitytracker. Oftewel een horloge dat al jouw bewegingen registreert, zodat jij kan zien hoeveel en hoe vaak je op een dag beweegt. En omdat ik meer wil bewegen, omdat ik af wil vallen wilde ik heel graag een Fitbit. Ik twijfelde nog en dus kocht mijn lieve vriendje er één voor mij. Zo lief! Maar wat kan zo’n Fitbit dan allemaal? Ik zal je vertellen waarom ik niet meer zonder mijn Fitbit kan.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten Fitbits. Ik heb de Fitbit Alta. Op dit moment is dat voor mij de meest geschikte. Ik wilde namelijk eerst weten of ik hem ook echt zou gebruiken en of ik er echt iets aan heb. De Fitbit Alta is dat ook één van de goedkopere versies. Prima om hem uit te proberen dus. Je hebt ook een Alta met hartslagmeter. Ik zag niet in waarom ik die nodig had. Ik ben niet van het hardlopen dus de Alta zonder hartslagmeter is prima. Deze meet gewoon je alledaagse activiteiten en dat is dus voor mij helemaal goed. Je hebt ook nog de Fitbit Charge. Deze activitytracker, meet nog meer gegevens en meet 24/7 je hartslag. De Fitbit Charge is echt voor mensen die veel sporten. Dat ben ik dus niet.

De Alta HR is voor alledaags gebruik en helpt je elke dag om een gezonde lifestyle te krijgen. Ideaal om te dragen tijdens het boodschappen doen of als je de hond uitlaat, maar natuurlijk ook tijdens het hardlopen. De Alta HR meet het aantal stappen en andere activiteiten, zodat je precies ziet hoe gezond je bezig bent.

Wat voegt het toe

Zoas de titel in dit artikel al zegt kan ik niet meer zonder mijn Fitbit. Ik wil wat meer bewegen en had totaal geen idee hoeveel ik nou bewoog. Was dit écht te weinig of viel het wel mee. Ik had wel een app met stappenteller op mijn telefoon, maar ik heb niet de hele tijd mijn telefoon bij me. En dat is het mooie aan de Fitbit, het is gewoon een horloge en die heb je altijd om. Ik wel in ieder geval. Alleen met douchen dan gaat ie af.

Maar wat voegt het nu toe? Bij mij heeft het ervoor gezorgd dat ik meer ben gaan lopen. Ik loop nu vaak even naar de supermarkt. Iets wat ik voorheen altijd met de auto deed. Hij houdt bij hoeveel minuten ik actief ben. Actieve minuten zijn 10 minuten op rij actief zijn. Ook registreert hij je slaap, dus hoe lang je slaapt, maar ook hoe vaak je onrustig bent in je slaap en hoe vaak je wakker bent. Je kan handmatig je gewicht toevoegen en de hoeveelheid water die je drinkt. En je gelooft het niet, maar het is ook gewoon een horloge waarop je kunt zien hoe laat het is.

Alles in één app

Waar ik voorheen dus alles in verschillende apps bijhield (water drinken, gewicht, stappen enz). Heb ik nu één app. Je Fitbit synchroniseert continu met de app die je op je telefoon hebt. Of je kan ook met je computer online inloggen. Zo heb je alle informatie bij elkaar. Heel overzichtelijk. En de app kan je ook weer verbinden met Apple Health. Ik weet niet of er zo’n app voor Android is, maar ik vind het wel handig dat alles automatisch gaat en ik dus niks handmatig hoef in te voeren.

Personaliseren

De instellingen kan je volledig personaliseren. Zo heb ik aangegeven dat ik minimaal 10.000 stappen op een dag wil zetten. Maar ook het aantal calorieën die ik per dag wil verbranden, het aantal actieve minuten per dag en dat ik 5 van de 7 dagen iets van intensieve beweging wil hebben. Ik heb ingesteld hoeveel slaap ik minimaal per dag wil hebben, wat mijn streefgewicht is en dat ik per dag minimaal 1,5 liter water moet drinken. En doordat ik alles in één app heb kan ik heel goed zien welke doelen ik per dag nog niet heb gehaald. Het helpt me echt zo om voldoende te drinken, maar ook voldoende te bewegen.

Leuke extra’s

Ook heeft de Fitbit leuke extra’s. Zo kan je vrienden toevoegen en elkaar uitdagen door een challenge te starten. Je kan een challenge voor jezelf starten. En je kan ook ander apps zoals Fitstar yoga, een yoga app, en Fitstar, een app met workouts, koppelen. Als je daar een workout of yogaroutine op doet, worden die gegevens naar je Fitbitapp verzonden en komen die gegevens daar in te staan. Je kan trouwens ook een wekker instellen. Dan heb je niet zo’n irritant deuntje in de ochtend, maar je Fitbit gaat heel subtiel trillen. Ik wil echt geen andere wekker meer!

Waarom ik niet meer zonder mijn Fitbit kan

Ik kan en wil echt niet meer zonder. Sinds ik de Fitbit heb, beweeg ik veel meer. Zo krijg je ieder uur als je niet hebt bewogen een seintje dat je moet bewegen. Je Fitbit gaat trillen en helpt je herinneren om even op te staan en te gaan lopen. Vooral als ik met mijn blog bezig ben, kan ik uren zitten zonder te bewegen. En nu ik een Fitbit heb, sta ik ieder uur even op. Ik ga dan even naar zolder voor een wasje of ga een rondje met de hond lopen (beessie weet niet wat haar overkomt de laatste weken).

Beloning bij behaald doel

Wat ik ook heel leuk vind, is dat je Fitbit als een gek gaat trillen wanneer je een doel hebt behaald. Dus als ik 10.000 stappen heb gelopen dan gaat mijn Fitbit trillen en als ik dan op het scherm kijk zie ik vuurwerk. Zo leuk om zo beloond te worden!

Je doet ongeveer vijf dagen met een opgeladen Fitbit. Dan moet je hem via USB opladen. Ik doe dat als ik aan het bloggen ben. Ik heb dan toch mijn laptop aan staan en kan hem eraan koppelen. Of als ik ga douchen, omdat ik hem dan toch altijd af doe. Wil je ook aan de Fitbit? De Fitbit Alta is nu afgeprijsd bij Bol.com. Je betaalt nu €105,-. Maar wil je een ander model zoals bijvoorbeeld de Fitbit Charge? Die zijn ook via Bol.com te krijgen.

Heb jij al een Fitbit? Laat even weten wat naam in de app is dan voeg ik je toe. Kunnen we elkaar motiveren en uitdagen om meer te bewegen!

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!