fbpx

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 5

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 5

De afgelopen twee weken was ik niet echt fit en ging het wat minder goed met de motivatie. Zoals je in het artikel ‘Wat ik van mijn burn out heb geleerd’ hebt kunnen lezen luister ik dan naar mijn lichaam en doe dan gewoon rustig aan. Mijn lichaam geeft namelijk niet voor niets aan dat het moe is. Maar deze week voelde ik me weer fit en vol energie. In Afvallen en nu zonder smoesjes-week 5 kon ik er weer tegenaan!

Maandag

Ik begin deze dag natuurlijk met een gezond ontbijtje. Yoghurt met ontbijtgranen. Een goede start van de dag! Nadat ik de kinderen naar school had gebracht heb ik een flinke wandeling met de hond gemaakt. Vorige week ben ik niet gaan wandelen dus dat kon ik nu een beetje inhalen. En aangezien onze hond ook niet meer de jongste is, is het voor haar ook goed om lekker te lopen. De rest van de dag gewerkt en goed opgelet dat ik vooral de tussendoortjes niet vergeet. En ‘s avonds weer naar Yin Yoga geweest. Heerlijk een uur ontspannen en even nergens aan denken. Ik slaap altijd als een roosje als ik bij yoga ben geweest en merk dat ik daar op dinsdag de vruchten van pluk.

Dinsdag

Vandaag weer lekker wezen wandelen. Het was wel koud zeg! Maar Jill en ik lopen lekker door en zijn zo aan het kletsen dat we niet eens doorhebben dat het zo koud is. Met die kou is het landschap zo mooi! Terwijl we over van alles en nog wat kletsen geniet ik ondertussen van het mooie wat de natuur ons te bieden heeft. Het is echt heel fijn om samen met iemand te wandelen. Je kan even je hart luchten en je bent sportief bezig. Dus zowel geestelijk als lichamelijk ben je dan goed bezig! Na onze wandeling ga ik altijd lekker douchen of in bad en als ik daarna aan het werk ga, merk ik dat ik veel meer inspiratie en energie heb als op andere dagen. Bewegen is toch wel echt goed voor je.

Woensdag

Woensdag had ik een drukke ochtend, maar ik heb er natuurlijk wel voor gezorgd dat ik de tijd nam voor mijn ontbijt. Daarna van de ene naar de andere afspraak. En in de middag ook nog gewerkt. In de avond had ik een afspraak bij de schoonheidsspecialist. Maar echt een ontspannend bezoekje was het niet want ik ging weer voor een chemische peeling. En ze zeggen toch “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”? Nou dat gaat hier zeker op haha.

Donderdag

Vandaag sta ik op met een trekkerige huid die heel rood is. Een dagje binnen blijven en continu mijn gezicht insmeren dus. En dus een prima dag om te werken. Manlief is vrij dus ik kan even lekker knallen de hele dag zonder op de tijd te letten. Hij kan de meiden van school halen en voor het eten zorgen. Ik had eigenlijk een etentje, maar toch wel last van die trekkerige huid en roodheid dus ben zo wijs geweest om af te zeggen.

Vrijdag

Vandaag ben ik echt goed bezig geweest. Na mijn ontbijt heb ik ruim een halfuur op de hometrainer gefietst. Na twee dagen weinig lichaamsbeweging, was het eigenlijk best lekker om te doen. Dit moet ik toch gewoon vol kunnen houden?! En het liefst natuurlijk opbouwen naar langer dan een halfuur. Vrijdagochtend wordt mijn hometrainer ochtend heb ik besloten. Daarna douchen en boodschappen doen of online boodschappen bestellen. En dan heb ik bij terugkomst nog even tijd om te stofzuigen en dan is het alweer 12 uur en moet de jongste van school worden gehaald. Prima dag dus om te sporten. Nu nog even kijken op welke dag ik nog een sportuurtje kan integreren…

Zaterdag en zondag

Zaterdag is poetsdag dus woonkamer opgeruimd en schoongemaakt. Ik moet wel zeggen dat ik geen uren bezig ben omdat ik het doordeweeks bijhoud. Maar het is vaak wel een rommeltje doordat we op vrijdag toch allemaal wat moe zijn van de week en makkelijker onze troep laten liggen. Manlief met de meiden naar buiten gestuurd zodat ik even ongestoord mijn gang kan gaan. In de middag lekker met de meiden bezig geweest. Een rustig dagje vandaag. Zondag hebben we een verjaardag gehad dus ja wel taart gegeten, maar dat moet kunnen. Al met al een rustig weekendje waar we gewoon gezond hebben gegeten (behalve op de verjaardag dan). Ik ben tevreden over deze week!

Weegmoment

En dan is het weer het moment om te kijken wat de weegschaal zegt. Vorige week eindigde ik de week met 70,8 kilo en deze week eindig ik met 70,6 kilo. Nu ik van de vrijdagochtend mijn sportochtend heb gemaakt, moet het goed komen. En zal er alleen maar meer af gaan. Ik blijf positief en ik blijf volhouden. Het komt goed, dat weet ik zeker!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 5

Ik ben echt wel heel tevreden met deze week. Het goed, gezond en regelmatig eten gaat me goed af. Ik merk dat ik als ik buiten de deur eet ook steeds kritischer naar de kaart kijk. Natuurlijk bestel ik wat ik gewoon lekker vind, maar het is steeds vaker toch een gezondere keuze. En ja, soms heb ik gewoon zin in een vette hap en dan kies ik daarvoor. Nogmaals, ik wil gewoon eten wat ik lekker vind en dat is soms gewoon een vette hap, maar meestal kies ik voor een gezondere maaltijd. Het is beter voor mijn lijf en ook gezonde gerechten zijn superlekker! Nu dat echt goed gaat, kan ik mijn focus meer op het bewegen en sporten richten. En ook dat komt goed, dat weet ik zeker!

Laat jij op een verjaardag wel de taart staan of doe je gewoon gezellig mee? 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!