fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • Week 2

Mijn strijd tegen de kilo's

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, begin ik deze week heel positief. Ik ben namelijk ruim een kilo afgevallen. Ik weeg nu 75,4 kilo. Dat was 76,2 kilo. De dingen die ik heb gedaan om af te vallen  werken dus goed. Ze helpen mij om af te vallen. Maar ze helpen mij ook om me fitter te voelen. Op naar weer zo’n week. Of toch niet? Deze week ging het niet zo lekker en liet ik me makkelijk overhalen om toch te zondigen. Lees mee hoe deze tweede week is gegaan is Help, ik ben te dik! mijn strijd tegen de kilo’s • #3 Week 2.

Positief begin

Maandag begin ik vol goede moed. Ik ben afgevallen en dat wil ik volhouden. Doordat ik de afgelopen maanden geleerd heb om beter naar mijn lichaam te luisteren en op tijd mijn rust te pakken, zit ik veel beter in mijn vel. Normaal gesproken ben ik tijdens mijn menstruatie heel erg moe. En nu is mijn energielevel wel iets lager dan de week ervoor, maar ik heb geen ongemakken. Geen krampjes en dat soort dingen. Ik heb energie om toch actieve dingen te ondernemen. En nu ik geen hulp meer heb, maak ik zelf weer het huis schoon. En dat is toch ook weer lichaamsbeweging. Maar toch merk ik dat alles op een lager pitje gaat en moet ik echt goed mijn rustmomenten pakken.

Die tijd van de maand

Maar zoals iedere vrouw wel weet: als het die tijd van de maand is dan is het moeilijk om niet te snaaien. Tijdens mijn menstruatie is het net of mijn lichaam van alles nodig heeft en dan juist natuurlijk de dingen die niet heel gezond zijn. Denk hierbij aan chocola, heel veel chocola. En zoute dingen, nootjes of chips het maakt niet uit als ik zoet en zout maar kan afwisselen. En dus ging het deze week niet heel goed. Ik kreeg chocola om te proeven en kon mezelf de eerste dag bedwingen. Maar dag twee gingen er meer dan één stuk naar binnen.

Snoepkast moet leeg

Ik ben weer met mijn neus op de feiten gedrukt. Geen ranzigheid in huis halen. Nee, het is niet ranzig. Ik weet het. Maar ik moet dit wel zo tegen mezelf zeggen, anders kan ik mezelf niet bedwingen ;-). Vandaag ga ik weer boodschappen doen en dan wordt het weer geen snoep en koek, maar gezonde dingen zoals groente en fruit om tussendoor te snoepen. Het ging in week 1 zo goed, dus dat moet in week 3 ook weer goed gaan. Als ik snoep, koek en chips in de kast heb liggen dan word ik daar naartoe getrokken. En als het er niet ligt, is er niks aan de hand. En cheaten op zaterdag is meer dan genoeg. Anders ga ik in één weekend eten wat ik net zo goed heel de week had kunnen eten en dat schiet natuurlijk niet op.

Kinderen snoepen ook minder

Wat trouwens ook positief is, is dat de kinderen de hele week niet snoepen en ze vragen er ook niet om. In het weekend had ik wel iets te snoepen aan ze gegeven en ja hoor, ik heb heel het weekend gezeur gehoord; “Mama, mag ik iets lekkers, een snoepjeeee???”. Dus ook de kinderen worden op rantsoen gezet. Al die suikers zijn niet goed voor ze. Niet alleen voor hun lichaam maar ook voor hun tanden niet. En gelukkig zijn ze dol op fruit, stukjes paprika, worteltjes en ga zo maar door.

Meer bewegen

Wat betreft beweging ging het echt wel goed. Het kan natuurlijk altijd beter. Al moet ik zeggen, dat mijn Fitbit er wel voor zorgt dat ik vaker en meer beweeg op een dag. Als ik bijvoorbeeld artikelen aan het schrijven ben, kan ik zo twee uur zitten. Mijn Fitbit zorgt dat ik ieder uur even opsta en ga bewegen. Dit kan de hond uitlaten zijn, even naar de supermarkt lopen voor een boodschapje of in huis wat opruimen. Het werkt echt! Ik kan niet meer zonder mijn Fitbit! Maar ik moet zeker ook echt wel een work out gaan doen. Mijn voornemen is om in week 3 te beginnen. Ik ga twee keer per week naar yoga en daarnaast wil ik beginnen met drie workouts per week. Workouts die ik gewoon thuis kan doen. Binnen of in de tuin. Ik weet zeker dat ik me daardoor nog fitter zal voelen.

Fitter

Want ja, ondanks dat mijn menstruatie roet in het eten gooit. Voel ik me zeker fitter nu ik veel minder suikers tot me neem. Daarnaast ben ik ook wel magnesium gaan slikken. Ik ben het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Een heel interessant boek als je meer wilt weten over voeding en welke invloed ze op onze hormonen hebben. Zodra ik het boek uit heb, ga ik daar zeker een artikel over schrijven. Maar in dit boek komt naar voren dat wij vrouwen een magnesiumtekort hebben. En dus heb ik een potje met magnesiumpillen gehaald. En het lijkt we werken. Maar ik ben natuurlijk wel met meerdere dingen bezig om me energieker en fitter te voelen. Het zal dus niet alleen door de magnesiumsupplementen komen.

Afgevallen of niet

En dan nu mijn gewicht. Nou daar komt ie *tromgeroffel* ik ben afgevallen! Ik woog afgelopen maandag nog 75,4 kilo en nu is dit 75 kilo precies. Ik ben net geen halve kilo afgevallen. Maar er is toch weer wat vanaf. Ik was eigenlijk bang dat ik toch aangekomen was. Ik heb namelijk ook met een wijntje gezondigd omdat ik iets te vieren had. Dus de wijn en chocola hebben ervoor gezorgd dat ik iets minder ben afgevallen dan ik hoopte. Mijn doel ik toch om minimaal 1 kilo per week af te vallen. Maar goed, ik heb er weer van geleerd en kan het de komende week alleen maar weer beter gaan doen. Maar we blijven positief want ik ben nu toch 1,2 kilo afgevallen. En daar mag ik trots op zijn!

Help, ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s

Ik ben er nog lang niet. En dus zal ik geduld moeten hebben. Maar ik heb gemerkt dat ik me ook wel makkelijk uit het veld laat slaan. Ik moet gewoon wat strenger voor mezelf zijn. En op de momenten dat ik mag zondigen moet ik er extra van genieten. Dan kan ik dat fijne gevoel vasthouden en daar weer even op teren 😉 Volgende week ben ik er weer met een nieuwe: “Help, ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s”. Lees je dan weer mee?

Heb je afgelopen week meegedaan? En hoe ging het? Ben je afgevallen en voel je je fitter?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!