fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omdat ik liever slank ben

Omdat ik liever slank ben

Ik ben tijdens mijn tweede zwangerschap veel aangekomen, heel veel aangekomen. En tijdens en na de borstvoeding ging er geen grammetje af. Niet zo gek als je bedenkt dat ik een 9-ponder moest voeden en zelf moest zorgen dat ik genoeg calorieën binnen kreeg. Dat is het excuus dat ik gebruik, maar ik ben gewoon een snoeperd en een suikerverslaafde. De grootste fout die ik maakte nadat ik na negen maanden gestopt was met de borstvoeding, was dat ik nog steeds veel at en snoepte. Heel veel. Ik kwam toen zelfs aan! Ik was bijna 15 kilo zwaarder dan aan het eind van mijn eerste zwangerschap. De hoogste tijd om actie te ondernemen! Waarom? Omdat ik liever slank ben.

Minder eten en meer water drinken

En omdat ik liever slank ben moet ik mezelf aanleren om kleinere porties te eten en meer water te drinken. Mijn porties werden niet gehalveerd, maar ik at nog maar 1/3. Mijn tussendoortjes werden gezonder. En als ik ’s avonds trek in iets lekkers had, mocht ik gewoon een chippie of chocola. Maar in plaats van een halve zak chips nam ik een handje of klein bakje met chips. En geen hele reep chocola, maar een klein stukje. Of ik nam wat fruit, een stuk komkommer of nootjes en pinda’s. Ook mocht ik van mezelf geen wijntje meer bij het eten. Alleen op vrijdag en zaterdag nog een glaasje wijn bij het eten of een likeurtje bij de koffie. En op een feestje of verjaardag geniet ik gewoon van alle hapjes (en drankjes).

Geen dieet voor mij

Een dieet is gewoon niet mijn ding. Ik wil alles blijven eten. En ik hoor alleen maar van vrouwen om mij heen dat ze last van het jojo-effect hebben. Ik geloof in gezond en gevarieerd eten. Zo kan ik alles eten en drinken wat ik lekker vind, zonder me schuldig te voelen. En als ik dan eens een voor een patatje met frikandel speciaal ga, dan is dat geen ramp. Het grappige is dat ik juist alle light- en suikervrijeproducten uit onze voeding heb verbannen. Wij drinken volle melk en eten volle yoghurt. Op ons brood smeren we boter in plaats van margarine of halvarine. Want al die toevoegingen en smaakvervangers lijken mij schadelijker dan het echte werk.

Meer bewegen

Het had effect! Ik viel niet snel af maar mijn gewicht ging naar beneden. Ik viel liever op een rustig tempo af, dan ineens heel veel. Zo zou ik zeker geen last van het jojo-effect hebben en kon mijn lichaam langzaam wennen aan mijn nieuwe eetpatroon. Omdat bewegen ook belangrijk is. Ging ik 2x per week sporten. Bootcamp; lekker buiten heel actief bezig zijn en boksen. Nee, niet sparren maar conditie boksen. In het begin heel zwaar omdat ik al die overtollige kilo’s moest meedragen. Mijn knieën hebben nooit eerder zoveel pijn gedaan, maar met een knieband om ging het wel. Ik gaf niet op en ging door. Ik had altijd een hekel aan sporten en moest me er altijd toe zetten, maar dat was nu anders. Het sporten gaf me energie en een kick. En ook niet onbelangrijk, ik viel af.

De kilo’s raakte ik kwijt

Ik viel gemiddeld 1 kilo per maand af. Zo weinig? Ja. Maar na ongeveer 10 maanden was ik 15 kilo kwijtgeraakt. Ik kon weer kleding aan die al 2 jaar in de kast hing en waar ik alleen maar naar kon kijken. Sommige dingen zaten nog wat strak, maar ik kreeg mijn benen en billen er weer in. Ik was blij! Nog even en ik kon alles weer aan. En wat nog leuker was; ik kon weer nieuwe kleding in maat 36/38 kopen. In maat 40 kon ik inmiddels zwemmen. Heerlijk gevoel was dat.

De knop moet weer om

Helaas besloot de sportschool allebei de lessen uit het rooster te halen en heb ik daarom mijn abonnement opgezegd. Ik sport nu al 5 maanden niet meer. Gelukkig kom ik niet aan, omdat ik nog steeds gezond en gevarieerd eet. Ik ben van mijn suikerverslaving af. Al krijg ik echt nog wel suiker binnen maar zoveel minder dan een jaar geleden. Ik heb niet meer de behoefte om te snoepen. Maar ondanks dat raak ik nog maar weinig kilo’s kwijt. Ook mis ik het sporten en lekker in beweging zijn. Maar daar gaat verandering in komen! Ik heb nu nog een paar dagen vakantie (gelukkig geen grammetje aangekomen), maar ik ga niet wachten tot de vakantie voorbij is. Ik ga er weer tegen aan! Mijn hardloopschoenen zijn afgestoft en ik ga een rondje rennen/bootcampen. En volgende week heb ik een proefles yoga en zumba.

Omdat ik liever slank ben

Ik wil me weer fitter voelen en nog gezonder bezig zijn. Ik wil weer strakker in mijn vel zitten. En ik wil nog 6 kilo afvallen. Dan heb ik het voor mij ideale gewicht. Dan kan ik weer gewoon maat 36 aan en heb ik nog gewoon mijn ‘curves’. Ik hou van mijn rondingen en die wil ik behouden. Een spijkerbroek zonder billen vind ik gewoon niet mooi. Nog 6 kilo dus en dan zal ik nog lekkerder in mijn vel zitten, hoef ik mijn buik niet in te houden als ik mijn bikini aan heb, kan ik weer shirts aan die wat strakker zitten. Hopelijk verdwijnen die twee putjes in mijn billen ook (dat zou een mooie meevaller zijn, al heb ik die hoop opgegeven). Maar ik wil vooral afvallen omdat kleding in maat 36 mij gewoon beter staat dan maat 40.

Waarom? Omdat ik liever slank ben!

Foto: Pixabay

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!