fbpx

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 11

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 11

Vorige week ben ik eindelijk onder de 70 kilo uitgekomen! Dat was wel even een mijlpaal voor mij. In totaal ben ik nu bijna 7 kilo afgevallen en dat voelt echt heel goed. Ik merk dat mijn kleding ruimer zit en sommige broeken zijn echt te groot geworden. Zonder riem zakken ze zo van mijn billen. goed excuus dus om een nieuwe garderobe aan te schaffen ;-). In ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 11’ begint de week weer heel goed. Ik hou me aan het voornemen om te gaan zwemmen en ik begin de week vol energie. Maar dan komt er een buikgriepje langs…of is het toch iets anders?

Maandag

Zoals ik zei begint Afvallen en nu zonder smoesjes-week 11 goed. Op maandagochtend 8:15 lig ik samen met vriendin Saskia in het zwembad. Baantjes zwemmen. Ik ben benieuwd of het iets voor mij is. Ik ben geen groot fan van zwemmen, maar zwemmen is wel goed voor al je spieren en ook goed om je conditie te verbeteren. Dus waarom dan niet proberen. En het bevalt me goed. Na het zwemmen thuis lekker gedoucht en vol energie aan het werk. Dit ga ik iedere week doen! En ook Sas is enthousiast. Dus dat gaat helemaal goed komen.

Dinsdag

Vandaag is wandeldag, maar helaas moest mijn vriendin Jill vandaag werken en Saskia had een beroerde nacht; buikgriep! Gelukkig voel ik me gezond en fit dus ik ben in mijn eentje aan de wandel gegaan. Ik heb zo’n 8 km gelopen en het was heerlijk. Natuurlijk miste ik de gezelligheid, maar met een muziekje op prima te doen. Ik wandel altijd door een natuurgebied bij mij in Zoetermeer; Noord Aa. En als ik bij het gedeelte kom waar ik geen auto’s meer hoor is het heerlijk om naar de geluiden van de natuur te luisteren.

Ik zag hoe de moedereenden met hun kleintjes rondjes aan het zwemmen waren. Het leek of ze aan het oefenen waren want zodra één van die kleintje de andere kant opt ging ging moeders er achteraan. Leuk om te zien dat het overal hetzelfde is 😉 Ik maakte ook een paar hele mooie foto’s, waaronder deze van het ijs tegen de waterkant.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 11

Woensdag

Toen ging het mis. Ik werd dinsdagnacht wakker en ik was kotsmisselijk. Getver! Ik ben maar beneden op de bank gaan liggen. Het misselijke gevoel bleef maar. Meestal lucht het op om de boel eruit te gooien, maar er kwam niks uit. Niks verkeerd gegeten dus. Misschien dan ook een buikgriep? Of ligt het aan het zwembadwater? Wel typisch dat Saskia en ik allebei ziek zijn geworden. De rest van de dag bleef ik misselijk. Toen bedacht ik me dat ik nog een dicht flesje Iberogast in huis had. Nog nooit gebruikt en dus maar uitproberen. Het zijn druppels die 9 kruiden bevat en die kalmeren het maag/darm stelsel. Twintig druppels in een klein beetje water en dan opdrinken. Lekker is het niet, maar de misselijkheid verdween! Nog een beetje kunnen slapen als was ik de rest van de dag gesloopt dus dan maar vanuit bed werken…

Donderdag

Nog steeds misselijk en vreselijke krampen in mijn maag en darmen. Gelukkig heb ik verder nergens last van. En als ik Iberogast inneem, zakt het voor een paar uurtjes. Het is vooral heel vermoeiend dus ook vandaag maar rustig aan gedaan. Eten doe ik niet echt, ja maiswafels en fruit. Dat is eigenlijk het enige wat ik op dit moment lekker vind en ik drink heel veel rooibosthee.

Vrijdag

Het misselijke gevoel is gelukkig weg, maar ik ben nog heel moe en wat rillerig. Dus ook vandaag kan ik weinig melden. Al kan ik wel weer normaal eten, dus dat scheelt. Ik ben maar wel een rondje met de hond gaan lopen. Een frisse neus is altijd goed en beweging is ook goed.

Weekend

Zaterdag waren we op uitnodiging van Kinepolis naar het kids weekend met Pieter Konijn. Ik voelde me nog niet echt top, maar we hebben een hele leuke middag gehad. En ook vandaag niet veel meer gedaan. Af en toe een vlaag van misselijkheid. Het is dat Saskia er ook last van heeft anders zou ik toch echt denken dat ik zwanger ben hahaha.
Zondag een beetje gewerkt aangezien er deze week weinig van terecht is gekomen en weer  maar weer verder met het opruimen van de zolder. Bijna klaar! Alex was toch met de meiden naar de Ballebak, dus ik kon lekker even mijn ding doen.

Weegmoment

En dan is het weegmoment alweer aangebroken. Zondagochtend ben ik helemaal vergeten te wegen, maar gelukkig ben ik zaterdag ook op de weegschaal gaan staan. Ik was benieuwd of het weinige eten van deze week veel schade had aangericht. Ik wil namelijk wel afvallen, maar het moet wel op een gezonde manier gebeuren en niet omdat ik geen hap door mijn keel krijg. En ik woog zaterdag 68,9 kilo. Precies 1 kilo afgevallen. Dat komt uiteraard door het zwemmen en wandelen, maar vooral door het weinig eten.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 11

Ik begon de week weer volle moed en was vol energie. Maar toen kwamen de buikklachten.  We durven nu allebei niet meer te gaan zwemmen. We zijn een beetje bang dat het door het zwemwater is gekomen. Al weet je dat nooit zeker natuurlijk. Dus we hebben afgesproken om wel weer te gaan zwemmen, maar dat we naar een ander zwembad gaan. eens kijken hoe het daar gaat. Al sla ik deze week even over. Als onze buiken echt weer rustig zijn wagen we weer een poging. Ik ben blij dat ik 1 kilo ben afgevallen, maar ik val liever op een gezonde manier een halve kilo per week af dan een hele kilo op deze manier. Aankomende week maar in de herkansing!

En ja, ik weet het. Mijn weerstand is niet optimaal. Mijn lichaam is echt toe aan de lente en dan vooral aan de zon. In het voorjaar en de zomer functioneer is echt veel beter en werkt mijn lichaam veel beter. Komt vast door het tropische bloed dat door mijn aderen stroomt. Maar ik ben er ook van overtuigd dat de burn out van vorig jaar impact op mijn lichaam heeft gehad. Alles komt er denk ik uit. Het komt goed!

Ik wens jullie een mooie, gezonde en hopelijk zonnige week toe!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!