Mijn strijd tegen de kilo’s gaat door en nu zonder smoesjes

Vorig jaar hebben jullie mij kunnen volgen in mijn strijd tegen de kilo’s. Ik ging gezonder eten, meer water drinken en meer bewegen. Van manlief kreeg ik een Fitbit zodat ik alles bij kon houden. Ik ben toen een paar kilo afgevallen. Vijf hele kilo’s. Helemaal goed natuurlijk. Maar ik ben er nog lang niet. En daarom moet ik er vanaf nu echt keihard tegenaan. Mijn strijd tegen de kilo’s gaat door en nu zal ik echt moeten gaan strijden. Helemaal na al het eten tijdens de feestdagen. Zijn jullie ook zo los gegaan? Ik had met oud&nieuw het geluk dat ik griep had en heb toen amper wat gegeten, maar met kerst ging ik gewoon helemaal los. Niet goed dus.

Nu echt gaan sporten

Vanaf nu moet het dus anders. In mijn goede voornemens voor 2018 heb je kunnen lezen dat ik nog steeds af wil vallen en dat sporten nu ook echt op mijn lijstje van doelen staat. Nou ja, het doel ik om af te vallen en dan moet ik echt gaan sporten. Want ja, ik val af door op mijn voeding te letten en voldoende te bewegen. Maar het mag van mij wel iets sneller. Dus moet ik nu echt streng voor mezelf zijn.

Opzet van de blog wordt anders

Ik ga jullie weer iedere week meenemen in mijn strijd tegen de kilo’s. Maar omdat het nu hard tegen hard gaat wordt de opzet van de blog anders. Ik ga jullie veel meer meenemen in wat ik allemaal doe en wat ik eet en ga zo maar door. Want als het resultaat er is dan hebben jullie er misschien ook wat aan. Maar ik ben nog even op zoek naar een nieuwe naam voor deze vernieuwde serie. “Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s” is zó 2017 ;-). In 2018 beginnen we weer opnieuw, maar met nieuwe energie, met enthousiasme en doorzettingsvermogen (zei ze nu nog heel stoer).

Samen staan we sterk

Ik heb jullie hulp er echt bij nodig. Ik weet dat ik het in mijn eentje zwaar ga krijgen. Vooral met dat sporten. Misschien wil jij ook een paar kilo’s kwijt of misschien wil jij gewoon wat fitter worden? Doe dan gewoon mee en deel met mij hoe het gaat. Dit kan je onder aan de wekelijkse blogs doen, maar ook op Facebook. En als je liever anoniem blijft, mag je ook mailen naar info@tantetruuskanalles.nl. Ik wil dat dit iets van ons samen wordt. Samen sta je sterk en samen help je elkaar er doorheen. Dus ook al je tips zijn van harte welkom!

Nieuwe naam bedenken

Maar nu nog een naam bedenken voor deze wekelijkse serie van blogs. Heb jij misschien een leuk idee? Hoe kan ik deze serie noemen? Ik dacht aan: “Tante Truus valt af”. Maar dat vind ik eigenlijk een beetje saai. Het mag wel iets meer pit hebben, toch? Dus weet jij hoe ik mijn vernieuwde strijd tegen de kilo’s kan gaan noemen? Laat het me dan weten! En laat dan ook gelijk weten wat je wilt dat ik met je deel in de blogs. Mijn gewicht zal ik natuurlijk gewoon delen, maar misschien wil je dat ik per dag vertel hoe het is gegaan. Of wil je foto’s. Ik weet het niet. Laat het me weten en ik neem het dan mee.

Mijn strijd tegen de kilo’s gaat door en nu zonder smoesjes

Al met al heb ik er in ieder geval heel veel zin in om kilo’s kwijt te raken en weer fitter te worden. Geen smoesjes meer, maar gewoon doen. En wie weet heb ik dan voor de zomer wel een killerbody (whahahaaha). Nee killerbody hoeft niet, maar iets dunner en iets strakker dat is prima 😉 Ik weeg nu 72,2 kilo (yep de feestdagen zorgden voor weer een kilo erbij) en dat moet 65 kilo worden. Daarna zien we wel verder. Nu dus zorgen dat ik 7 kilo kwijtraak en het doel is toch wel om dat binnen twee maanden voor elkaar te krijgen. Dit is het begin van een nieuw lichaam. Doe jij mee?

Wil jij ook afvallen? Doe dan mee. Laten we ervaringen met elkaar delen en elkaar hierin steunen. Samen staan we sterk! En weet jij een leuke pakkende naam voor de deze nieuwe afvalserie? Laat het me dan weten!

 

4 REACTIES

 1. Dag Irene,
  Begin januari heb ik je blog gevonden tijdens een behoorlijk dieptepunt van mijn burn-out. Inmiddels krabbel ik de goede kant op (met inderdaad rust, reinheid en regelmaat, tijdig pauze nemen etc.). Wat dat betreft vind ik je blog erg herkenbaar en geef je de adviezen nuchter weer.. Nu kwam ik weer keer terug op je site (omdat ik zoekende ben naar hoe mijn re-integratie vorm te geven) en zag je afval-strijd-blogs staan en realiseerde me dat ik daarin letterlijk op je lijk. Ik ben ook 1.61m namelijk, maar heb een nog iets langere weg te gaan na aaneensluiting van derde zwangerschap/borstvoeding/burn-out periode.
  Dus ik lees mee, wens jou (en mezelf) succes!
  Groet, Marieke

  • Hoi Marieke,
   Wat fijn dat het steeds beter met je gaat. Ja, zo’n burn out is niet niks. Helemaal als je daarnaast een gezin hebt. Maar stapje voor stapje kom je er zeker weer helemaal bovenop! Succes!

   En wat het afvallen betreft, ook hier geldt rustig aan. Neem de tijd. Het moet geen obsessie worden en het moet al zeker niet voor stress zorgen. Ook hier kleine stapjes. Bijv. eerst je voedingspatroon aanpakken en dan steeds meer bewegen. Al is dat bewegen bij mij iedere week weer een ding haha Maar het is pas dinsdag en ik ben al goed bezig deze week. Nu nog vasthouden ;-).

   Ook met het het afvallen wens ik je veel succes. En laat je af en toe weten hoe het gaat? Het mag onder de wekelijkse blog, maar je mag me ook een mail sturen (info@tantetruuskanalles.nl).

   Liefs,
   Irene

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.