Afvallen en nu zonder smoesjes-week 19

Vorige week was een feestweek waarin veel gesnoept werd en de rosé rijkelijk vloeide. Het was een heerlijke week en ons meisje voelde zich echt jarig. En terecht! Deze week ga ik weer gewoon gezond eten en moet ik echt meer gaan bewegen. In Afvallen en nu zonder smoesjes-week 19 lees je hoe goed ik de week begin en al gelijk begin met een workout van zo’n 45 minuten. Maar weet ik dit vast te houden….

Maandag

De week begint weer vol energie. Ondanks dat vorige week een drukke week was, zit ik vol energie. Zo zie je maar dat de leuke dingen in het leven je energie geven. Vandaag heb ik nadat ik de kinderen naar school heb gebracht gewoon gesport! Wie had dat durven denken haha. Ik heb 10 minuutjes opgewarmd op de hometrainer en daarna 30 minuten lang oefeningen gedaan, van squats tot sit-ups en van lunges tot push-ups. En ik ben ook nog met gewichtjes in de weer geweest. een halfuurtje was prima om mee te beginnen en met de 10 minuten hometrainer is het toch nog 40 minuten. Ik ben trots op mezelf! En ik merkte dat ik de hele dag vol energie was. Nu dit gevoel vasthouden en dan komt het goed.

Dinsdag

Vandaag sta ik op met spierpijn. Niet gek als je al die tijd niks met je spieren hebt gedaan. Ja ik wandel, doe yoga en fiets op mijn hometrainer, maar die oefeningen van gister zijn toch andere koek. Het was echt een miniboorcampje en dat op zolder. Maar ik moet zeggen dat ik me nog steeds goed voel! Vandaag doe ik wel een beetje rustig aan zodat mijn spieren even tot rust kunnen komen.

Woensdag

Onze wandelochtend is verhuisd van de dinsdag naar woensdag dus vandaag gezellig aan de wandel. En het was zeker gezellig! We hebben zo gelachen, dat we echt moeite moesten doen om niet in ons broek te plassen. Dit zijn echt de dingen waar ik het vaker over heb. Dit soort momenten geven je zoveel energie en dan ook nog lekker buiten en in beweging zijn. Nu vind ik het wandelen helemaal niet vervelend, maar het helpt wel dat ik ik het samen met een vriendin doe. Hierdoor ben je zo aan het kletsen en lachen dat je niet merkt hoeveel je loopt.

Ik merk vandaag dat mijn beenspieren het wandelen wel fijn vinden. Ja, ik heb nog steeds spierpijn. Niks gewend he. Maar ik moet zeggen dat mijn armen, benen en billen weer oké zijn. Alleen die buikspieren die voel ik nog wel. Maar deze week moet ik nog minimaal één keer sporten van mezelf. En dat gaat me lukken!

Donderdag

Vandaag een superdruk dagje; afspraken, inloop op school en werken. ’s avonds wil ik gewoon even lekker ouderwets Netflixxen en even niks doen. Dus doe ik dat! De week is nog niet voorbij en ik heb nog drie dagen om te sporten. ik ben nog steeds heel positief dus het gaat echt goed komen.

Vrijdag

Ook vandaag niet gesport, maar wel lekker koffie gedronken en gelachen met een vriendin. Mijn huis zag er niet uit, maar ik heb lekker de boel de boel gelaten. Vanmiddag kan ik ook nog opruimen en anders morgen weer een dag. Dit had ik twee jaar geleden niet gekund. Ik had zo de koffiedate af kunnen bellen om dan mijn huis te doen. Maar ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat ik zoveel dingen heb laten schieten omdat ik mijn energie in de verkeerde dingen stopte. Nu weet ik dat ik goed voor mezelf moet zorgen en het belangrijk is om dingen voor mezelf te doen. Jammer dat daar een burn out voor nodig is geweest, maar ik ben blij dat het er wel voor heeft gezorgd dat ik daarom anders in het leven sta.

Weekend

Vandaag begint het lange weekend waar we alle vier echt aan toe zijn. We zijn allemaal moe en gebruiken deze dagen om op te laden. We hebben leuke dingen op de planning staan, maar niks moet en alles mag. Even tijd voor elkaar en onszelf. De kinderen hebben ook een studiedag dus dinsdag hebben we nog een extra dagje vrij. Heerlijk! En helaas is het met het sporten niet meer gelukt, maar ik ben al blij dat ik afgelopen week goed ben begonnen. Aankomende week gaan we er gewoon weer tegenaan!

Weegmoment

Vorige week woog ik 67 kilo en ik merk dat ik deze week niet echt mijn gewicht bezig ben. Ik denk dat dit komt omdat ik goed in mijn vel zit. Als ik in de spiegel kijk ben ik echt heel tevreden met wat ik zie en al die complimentjes werken daar ook in mee. Zo zie je maar weer wat de kracht van complimenten krijgen is. Ik ben zondag wel op de weegschaal gaan staan en de weegschaal geeft 66,9 kilo aan. Ik ben dus niet echt afgevallen, maar dat vind ik ook niet erg.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 19

Ik voel me goed en en ben heel blij met het resultaat tot nu toe. Die laatste kilo’s wil ik er zeker nog af hebben, maar ik heb geen haast (had ik sowieso niet). De focus ligt nu echt op het sporten en mijn lijf wat strakker krijgen. Het helpt ook wel dat het weer weer wat mooier wordt. Ik draag nu weer jurkjes en ben echt tevreden, maar dat buikje kan wel wat strakker en m’n armen, benen, billen..ach alles wel haha. En dat gaat helemaal goed komen!

Geniet jij ook van het lange Pinksterweekend?

Liefs,
Irene

2 REACTIES

  1. Dag Irene! Fijn hoe je je voelt. En ik vermoed dat je 66,9 kg bedoelt 😉 En ik zit nu op een vergelijkbaar gewicht, nog iets eraf en eindelijk een gezond BMI. Helaas ben ik dit weekend gevallen en heb ik mijn enkelbanden opgerekt. Dus qua beweging (ik had net hardlopen weer wat opgebouwd) moet ik nu wat rustiger aan doen, daar heb ik wel even van gebaald. Fietsen kan nog wel gelukkig.. succes weer! groet, marieke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.