fbpx

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 7 en 8

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 7 en 8

Vorige week heb ik een weekje overgeslagen. Ik was nog herstellende van de griep en er viel dus weinig zinnigs over week 7 te vertellen. In week 8 gaat het niet veel beter, want die griep heeft er echt ingehakt en ik was nog heel benauwd., moest veel hoesten en op zoek naar mijn energie. En daarnaast waren de meiden in de vakantie ook weer aan het kwakkelen. En ik vind het dan toch lastig om aan mezelf te denken. Ik ben dan toch vooral bezig met het mijn kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Mijn tijd komt nog wel. In Afvallen en nu zonder smoesjes-week 7 en 8 lees je waarom dat dus eigenlijk helemaal niet goed is.

Mezelf vergeten als de kinderen niet lekker zijn

Het is inderdaad mijn strijd tegen de kilo’s en mijn afvalrace. Maar dit gaat ook over beter voor jezelf zorgen en gezonder leven. Want als dat allemaal in balans is moet het afvallen een eitje zijn. Maar als mijn kinderen dus niet lekker zijn, gaat het mis. Dan ligt mijn volledig focus op mijn kinderen. Ik vergeet dan gewoon om zelf goed en gezond te eten. Maar ik moet zeggen dat ik me er tegenwoordig sneller bewust van ben. Het gevolg is dan bijvoorbeeld dat als zij hun dagelijkse portie fruit krijgen, ik voor mezelf ook gelijk wat fruit snij.

Bewuster leven

Het gaat dus wel steeds beter met het bewuster leven, maar het kan dus nog beter. Ik moet zeggen dat ik al heel trots op mezelf ben dat ik me bewust ben dat ik niet goed voor mezelf zorg. Dit betekent dat er wel een verandering gaande is. En verandering is goed! Het gaat dus de goede kant op. Nu nog concreet actie ondernemen en dan komt het helemaal goed. Mooie doelen voor aankomende week. Ik heb ze dan ook genoteerd in mijn bullet journal. Ze zeggen dat je je doelen op moet schrijven en de acties die je daaraan verbindt. Mijn bullet journal is de perfecte plek om dit te doen.

Sporten

Ik heb gelukkig weer mijn energie terug. Het is ook net of ik een hernieuwde energie heb. Ik heb zo’n zin om komende week aan de slag te gaan met mijn doelen. En één van die doelen is nu écht gaan sporten. Ik wil door actief te gaan sporten nog meer energie opbouwen. En dat kan alleen door van mijn luie reet af te komen en te gaan bewegen. Zondag heb ik kritisch een planning voor de komende week gemaakt en daar komt het sporten zeker weer in terug. Ik heb daarin sowieso ieder dag een wandeling van een half uur met de hond meegenomen en daarnaast dan yoga, cardio en krachttraining. Mooie doelen die makkelijk te voltooien zijn. Toch? Volgende week lees je of dit ook echt gelukt is!

Weegmoment

En dan is het alweer zondag. Einde van de week en einde van de vakantie. Vanaf morgen weer terug naar regelmaat. En hopelijk blijft iedereen gezond en fit en kunnen we de komende week gaan knallen. Maar eerst op de weegschaal. De laatste keer dat ik op de weegschaal stond (Afvallen en nu zonder smoesjes-week 6) woog ik 70,4 en nu twee weken later is dit 70 kilo. Dat is echt positief aangezien ik twee weken amper beweging heb gehad. Of komt het door de griep en het feit dat je eetlust dan toch iets minder is en je vooral veel drinkt? Ach, ik ben afgevallen en daar gaat het om! Ik hoop aankomende week eindelijk onder de 70 kilo uit te komen. Dan gaan we echt de goede kant op namelijk.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 7 en 8

Het waren twee ‘rare’ weken. De griep zorgde dat ik niet veel kon en ook toen ik beter was was mijn conditie niet optimaal. Gelukkig gaat het nu weer goed en kan het weer alleen maar beter worden. Ik ben in ieder geval superblij dat ik bij de 70 kilo ben beland. Ik ben nu 6,5 kilo afgevallen en daar ben ik toch wel trots op. Nu ik precies op de 70 kilo zit, komt de 65 kilo al dichterbij. Nog 5 kilo te gaan. Ik ben al over de helft. Dit moet lukken!

Wat is jouw streefgewicht? En wat doe jij om dat te behalen?

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!