Afvallen en nu zonder smoesjes-week 9

Vorige week was ik nog niet echt helemaal fit en de kinderen bleven ook maar kwakkelen. Deze week is de vakantie weer voorbij en begint het normale leven weer. We zijn allemaal weer zo goed als opgeknapt en dus kunnen we gewoon weer naar school en aan het werk. Mooi moment om weer goed na te denken over wat we eten en of het wel zo gezond is allemaal. En daarnaast weer allemaal meer bewegen na al dat hangen op de bank en in bed. In ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 9’ gaan er weer tegenaan!.

Maandag

We beginnen deze week vol goed moed en met heel veel energie. Zo fijn dat ik mijn energie weer terug heb! En het mooie is dat het zonnetje schijnt. Ik krijg er zo’n heerlijk voorjaarsgevoel bij. Ik heb in de ochtend lekker met de hond gewandeld. Het was heerlijk met dat zonnetje op mijn bol. En ik heb vandaag zelfs gefietst. Ik wist niet dat ik het nog kon haha. Ik moest naar de bakker en manlief had de auto mee naar zijn werk. Dus sportief op het fietsje gegaan. En ik schreef vorige week al dat die voorjaarskriebels voor schoonmaakkriebels zorgen en dus heb ik een begin gemaakt met het opruimen van mijn zolder. En daarnaast heb ik ook nog gewoon gewerkt. Een erg productief dagje dus! Helaas niet naar yoga geweest.

Dinsdag

In de ochtend had ik een afspraak dus we gingen later wandelen dan gepland. We hebben dus een kleiner rondje dan normaal gelopen, maar al met al toch nog drie kwartier gewandeld en gekletst. Verder heb ik vooral heel veel en hard gewerkt. Nog wel in de avond een halfuurtje op zolder opgeruimd. Dus toch nog lichaamsbeweging gehad!

Woensdag

Vandaag vooral gewerkt en heel weinig aan beweging gedaan. Wat mij vandaag wel opvalt is dat ik zo uitgerust ben. Ik ben deze week iedere dag braaf voor elf uur gaan slapen en ik moet zeggen dat het zorgt dat ik heel uitgerust wakker word. En vaak ben ik zelfs ook al voor mijn wekker gaat wakker. Deze houden we er dus in, want voldoende slaap is ook belangrijk om je goed en fit te voelen. En de energie die ik deze week heb, wil ik zeker vasthouden!

Donderdag

Vandaag de dag begonnen met boodschappen doen. Ik moet het al de hele week doen en de kastjes beginnen behoorlijk leeg te raken nu. Dus weer allemaal gezonde dingen in huis gehaald. Ik merkte dat ik weer wat meer ging snoepen na mijn griep. En dat is niet de bedoeling. Een keertje is niet erg, maar iedere dag een paar keer naar de snoepkast is niet slim als je wilt afvallen. Dus weer lekker veel fruit in huis gehaald. En als ik zin in zoet heb, dan pak ik wel een mandarijntje of appel 😉 Op de website van het Voedingscentrum staan handige tips hoe je verleidingen kunt weerstaan. En wat de nou gezonde tussendoortjes zijn.

Het goede nieuws is, dat ik gesport heb! Yes! Vandaag heb ik een workout gedaan. Ik heb ruim 30 minuten vol gegeven en voelde het meteen haha. Nu maar hopen dat ik morgen geen spierpijn heb…Het sporten moet gewoon in mijn systeem komen en dan kan ik op gaan bouwen. Het komt goed. Echt.

Vrijdag

Vandaag de dag begonnen met een klein wandelingetje met de hond. Daarna nog lopend naar het winkelcentrum gegaan en eind van de middag nog even een halfuurtje hometrainer gepakt. En dat terwijl ik toch wel wat spierpijn heb. Ik ben goed bezig al zeg ik het zelf. Nu volhouden en volgende week nog beter mijn best doen!

Zaterdag & Zondag

Zaterdag ging ik naar Beurs Eigen Huis en heb ik dus veel gelopen. Nou ja, geslenterd haha. Ik heb ook uitgebreid geluncht dus die calorieën die ik kwijt was met lopen, zaten er gelijk weer aan. Ach, we leven ook nog gewoon hoor dus ik vind het niet erg. Zondag rustig ochtendje gehad, daarna huis aan kant gemaakt en met de meiden van het zonnetje genoten. Ik had eigenlijk nog willen sporten, maar daar had ik geen zin in dus ook niet gedaan. Morgen weer een dag!

Weegmoment

En dan is het moment aangebroken om weer op de weegschaal te gaan staan. Ben ik onder de 70 kilo of niet? Vorige week zondag woog ik exact 70 kilo. Het zou mooi zijn als ik daar onder zou komen. Dus daar komt ie…..70,2 kilo. Helaas aangekomen. En ik weet hoe dat komt, het snoepen dat ik begin van deze week nog echt teveel deed. Deze week dus weer strenger en consequent zijn. Niet die snoepkast in duiken als ik trek heb, maar een gezonde keuze maken; groente, fruit desnoods een maiswafel of ontbijtkoek, maar geen drop, chocola of chips. Daar gaan we deze week voor!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 9

Al met al ben ik heel tevreden over deze week. Nog wel een beetje teveel gesnoept aan het begin van de week, maar ik heb deze week iedere dag bewogen. De ene dag wat intenser dan de andere dag, maar de app van mijn Fitbit geeft allemaal groene vinkjes en dat geeft toch wel een heel goed gevoel. Terwijl ik dit schrijf voel ik de energie weer opborrrelen, maar het is zo tijd om te slapen. Morgen (als jullie dit lezen vandaag) is het weer een nieuwe dag en nieuwe week. En kan ik er deze week weer tegenaan!

Wat doe jij om verleidingen te weerstaan? En lukt het je dan ook?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.