Afvallen en nu zonder smoesjes-week 13

De afgelopen twee weken stond in het teken van de buikgriep. Deze week is iedereen weer beter en werken we eraan om weer fit te worden. Gelukkig gaat aan het einde van de week de zon schijnen en kunnen weer wat vitamine D opsnuiven. Lekker naar buiten en weer wat weerstand opbouwen! In afvallen en nu zonder smoesjes-week 13 lees je hoe mijn week en de strijd tegen de kilo’s verloopt…

Maandag

Vandaag is het tweede paasdag en gister is ook Jenna ziek geworden. Gelukkig niet in de nacht zodat er ’s nachts weer bedden verschoond moesten worden, maar op paasmiddag. Vandaag is vooral Marley nog wat slapjes. Niet gek na al dat spugen en een hele dag niks eten. Maar in de loop van de ochtend willen ze allebei weer eten en blijft het binnen. En aan het eind van de middag willen ze zelfs weer buiten spelen. Dat gaat goed! Ik heb zelf zondag ook weinig gegeten. Al dat gekots is niet bevorderlijk voor mijn eetlust. Maar ook ik kan vandaag weer normaal eten.

Dinsdag

De meiden hebben nog een studiedag. Ze kunnen nog even bijkomen van het ziek zijn. We hebben een rustig dagje thuis en de meiden zijn vooraal lekker buiten aan het spelen terwijl ik het huis van boven naar onder schoonmaak. Al die bacillen de deur uit! Met mijn lichaamsbeweging zit het vandaag dus wel goed!

Woensdag

Vandaag gaan de kinderen weer naar school en ik heb een ochtend met afspraken. In de middag werken en je raadt het al; er wordt niet gesport. Ik kan dan ook niet veel meer over deze dag vertellen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik van mezelf baal dat ik mezelf maar niet kan motiveren om tijd vrij te maken om echt goed te bewegen. Morgen maar weer proberen…

Donderdag

Vandaag staat in het teken van werken. Ik ben de afgelopen week met al die vrije dagen wat achter geraakt met werk en dus moet ik aan de slag. En ik ga zo op in mijn werk dat ik amper de tijd neem om te eten. Dit gaat weer niet de goede kant op. Ik moet ook zeggen dat ik deze week geen goede planning heb gemaakt. Al heb ik nog zo mooi in mijn bulletjournal een planner gemaakt. Doordat de kinderen ziek waren ben ik van slag waardoor ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen. Ik moet weer even terug bij mezelf komen en de controle terugpakken. Komt goed…

Vrijdag

En dan is de werkweek alweer bijna voorbij. Deze ochtend ook weer afspraken waardoor mijn werk thuis blijft liggen. En dan moet manlief onverwacht naar zijn werk waardoor ik pas weer kan werken als hij terug is. Jenna heeft op vrijdag alleen in de ochtend school dus deze werkdag is eigenlijk alweer verloren. Het weekend maar wat inhalen. We hebben wel een leuk filmpje opgenomen voor mijn YouTube kanaal, dus toch nog een soort van productief geweest en lekker bezig geweest met mijn meissie. Ook dat sporten schiet er vandaag helemaal bij in. Ik heb nog twee dagen dus de week is nog niet verloren…

Weekend

Vandaag is het prachtig weer dus de meiden gaan al vroeg naar buiten en ik besluit om onze tuin zomerklaas te maken. Nou ik kan je zeggen dat je dit echt wel met sporten kan vergelijken. Ik heb de halve tuin gedaan en geeft mijn Fitbit aan dat ik meer dan 10.000 stappen gezet. Ik mag vandaag dus niet klagen wat beweging betreft.

In de middag een verjaardag en ik deed een broek aan die ik al twee jaar niet meer paste. Een maand of twee geleden ging de broek wel aan, maar kreeg hem met geen mogelijkheid dicht. En nu? Nu zit hij als gegoten! Wat geeft me dit een heerlijk gevoel! En helemaal als er op die verjaardag meerdere mensen zijn die zeggen dat je heel goed kan zien dat ik ben afgevallen. Dit geeft me zo’n goed gevoel. En motiveert me om door te zetten. Want ik ben dan wel al zo’n 9 kilo afgevallen, ik ben er nog niet!

Weegmoment

Deze week zal er niet veel af zijn. Ik heb alleen op dinsdag en zaterdag flink wat beweging gehad. Zondag ook nog wat in de tuin, maar minder intens dan zaterdag. Maar het valt me mee, ik weeg nu 68,5 kilo. Nog 3,5 kilo en ik ben op mijn streefgewicht. Kan ik deze zomer dan eindelijk mijn bikini weer aan zonder dag mijn buik over de rand valt? Zonder dat mijn borsten uit het bovenstukje ploppen? Dat moet lukken zo!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 13

Zieke kinderen en Irene gaan niet samen. Dit is echt iets waar ik aan moet gaan werken. Ik ben helemaal van slag en merk dat dan heel mijn week niet lekker loopt. Nicole van Huisvlijt reageerde vorige week op mijn blog dat ik ‘beperkt belastbaar’ ben. Zo voelt het ook echt. En Anita van Anita’s Dagboek gaf terecht aan dat er na mijn burn out een nieuwe standaard is ontstaan. Wat voorheen goed werkte, werkt nu niet meer. Ik vaar een nieuwe koers en ik moet nu ontdekken wat voor mij werkt en hoe ik daarmee om kan gaan. Mooi om te onderzoeken. Deze week weer een normale week en ga ik aan de slag met een betere planning. Een planning waarin ik nu wel het sporten heb verwerkt 😉

Ik wens je een mooie week!

Liefs,
Irene

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.